Sunday walk 20210516 001

Prachtige natuurgebieden

Zeeland staat onder andere bekend om de rust en ruimte die men ervaart op het strand, maar juist ook in de natuur. Bossen, duinen en natuurgebieden zorgen voor veel groen, veel diersoorten en veel inspiratie voor natuurliefhebbers. Als fotograaf kun je je geluk niet op, maar ook wandelaars, fietsers en rustzoekers brengen graag een bezoek aan de verschillende natuurgebieden aan de Zeeuwse kust.

Rust en ruimte

De Manteling

Een prachtig natuurgebied tussen Domburg en Oostkapelle. Het lijkt een gewoon bos, maar dit gebied is rijk aan culturele historie en is aangelegd om het land te beschermen tegen de zeewind. Vrijwel nergens anders in Europa groeien loofbomen zó dicht op de kust. In dit gebied hoor je tegelijk een nachtegaal zingen en een zeemeeuw krijsen.. In de loop der jaren hebben de eikenbomen een unieke, kronkelige vorm gekregen.

Oranjezon

Het natuurgebied Oranjezon is onderdeel van de Manteling, gelegen tussen Oostkapelle en Vrouwenpolder. Het gebied telt tal van verschillende diersoorten. Je kunt hier zomaar oog in oog staan met een damhert of een ree. Ook eekhoorns springen van boom naar boom. Door de variatie in het landschap is dit een gunstig leefgebied voor heel veel plant- en diersoorten.

Ook voor fietsers en wandelaars is Oranjezon een populaire trekpleister. In het natuurgebied zijn vijf gemarkeerde wandelroutes uitgezet, uiteenlopend in afstand van 3 tot 7 km. Een aanrader tijdens je bezoek aan Oranjezon, is de prachtige uitkijktoren!


Camping Westhove - natuurgebied Oranjezon:
2,0 kilometer

Ook als lokale bewoner trek ik er graag op uit voor een wandeling in één van de natuurgebieden; ik zie altijd weer iets nieuws, het verveelt nooit!

Genieten van al het moois in het Zeeuwse landschap? Boek nu je vakantie bij Camping Westhove!

Boek je vakantie