Boulevard vlissingen 1 web

Veelzijdig en uitdagend

Tijdens je vakantie aan de Zeeuwse kust, is het ook zeker de moeite waard de omliggende steden en dorpen te verkennen. Hieronder wat inspiratie voor invulling van de minder zonnige dagen.

Middelburg

Ooit de middelste burcht van Walcheren, wat later uitgroeide tot bekende handelsstad: Middelburg. Een stad vol historie, een sfeervol centrum met gezellige café's en terrassen. Een stadswandeling in Middelburg is absoluut de moeite waard, de rijke historie boeit een ieder. Een rondvaart biedt de mogelijkheid om Middelburg te ervaren vanaf het water, onderdoor bruggetjes en langs de vele monumentale panden die de stad rijk is.

Wanneer je op eigen houtje de stad gaat verkennen, zoek dan ook de bekende 'Middelburgse straatjes' eens op! Zo heb je De Reigerstraat (zie foto hiernaast), De Kuiperspoort en De Sint Jansstraat; knusse straatjes met spraakmakende horeca, waar je absoluut binnen kunt stappen voor de lunch.

Zoutelande

Eén van de kustdorpen die je zeker wilt bezoeken, is Zoutelande. Door de gunstige locatie en een strand gelegen op het zuiden, biedt Zoutelande de meeste zonuren in Nederland. Als badplaats dus zeer geliefd! Ook het strand hier beschikt over de Blauwe Vlag, wat symbool staat voor hygiëne, waterkwaliteit en veiligheid op het strand. Buitenom dat, biedt Zoutelande ook een gezellig centrum met winkelstraatjes, ruime terrassen en tal van horecagelegenheid voor een hapje en een drankje.

Vlissingen

Havenstad Vlissingen, ook hier vind je een stukje Zeeuwse cultuur. De stad staat in het teken van het maritieme, met als pronkstuk de 2 km lange boulevard. Hier kun je uitwaaien, zonnebaden, borrelen of dineren. Het zicht over zee is spraakmakend en schepen varen hier op een steenworp afstand van de kust voorbij. Aan het einde van de boulevard tref je het standbeeld van zeeheld Michiel de Ruyter, in zijn geboorteplaats Vlissingen. Ook het Zeeuws Maritiem MuZEEum is een bezoekje waard, als je meer wilt weten over de maritieme historie van Vlissingen.

Veere

Veere, een pittoresk en indrukwekkend 'stadje' in Zeeland. In de Gouden Eeuw was Veere een welvarende en bruisende plaats, dit is nog altijd terug te zien aan de prachtige historische gebouwen in het stadje. Tijdens de zomermaanden juli, augustus en september is er elke dinsdag historische markt in Veere. Een spraakmakend evenement wat absoluut een bezoek waard is, het verleden komt hier tot leven... Ook buitenom de dinsdagen is Veere een echte trekpleiser door alle toeristische winkeltjes en gezellige terrassen welke in het centrum gevestigd zijn.

“ALLEEN AL VOOR DE SFEER, DE ZEEUWSE CULTUUR EN DE PRACHTIGE KNOLLEN ZOU U EENS MOETEN GAAN KIJKEN”